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WRITTEN QUESTION TO THE MINISTER FOR TRANSPORT AND TECHNICAL SERVICES BY
DEPUTY T. M. PITMAN OF ST. HELIER

ANSWER TO BE TABLED ON TUESDAY 24th MARCH 2009
 

Question
 
Would the Minister explain why the standard practice of securing Vesting Certificates as guarantees for all
equipment/materials ordered and paid for, was not adhered to in relation to the Energy from Waste Plant, and
advise whether any alternative approach used by the Transport and Technical Services Department offered Jersey
taxpayer’s equivalent protection?
 
 
Answer
 
The Contract does allow for Vesting certificates to be provided by the Contractor but only when identifiable
equipment has been constructed within the Contractor’s (or sub-contractor’s) premises until final delivery on site
to ensure that the value of the equipment is available to the Department in the event of damage or loss during
transfer of liquidation of the contractor/sub-contractor.
 
Clause 25 of the Institute of Chemical Engineers Red Book contract, clearly sets out the process by which
equipment, once constructed, passes title to the client, the States.
 


